|
|
| Author | Message |
|---|
Grave desecrator Black Art Lord

Posts: 731 Reputation: 7 Join date: 2010-02-14 Age: 24 Location: Hall in Tirol/Lukavac
 | Subject: Angel Witch February 14th 2010, 11:47 pm | |
| jos jedna od zaboravljenih legendi koja je osnovana 1978 u londonu.odlican traditional heavy metal sa mocnim gitarama,koje odlicno kombinuju NWOBHM rifove sa neo-klasikom i super vokalom(in judas priet vein) tematika tekstova su ljubav,okultizam....... izdali su samo 4 full lenght albuma i par live albuma.ANGEL WITCH mi je definitivno najdrazi album a i pjesma sa jednim od najmocnjih refrena koje sam ikad cuo "you are angel witch".........sta je jos vazno spomenuti kroz bend je proslo hrpa dobrih muzicara kao i mnogi clanovi legendarnog benda HEATHEN na celu sa gitaristom LEE ALTUSOM
HEAVY AS FUCK |
|
 | |
Dukljanin Pop Lješanski

Posts: 3735 Reputation: 35 Join date: 2009-09-20 Location: DUKLJA
 | Subject: Re: Angel Witch February 15th 2010, 10:24 am | |
| Nisu zaboravljeni a sto je jos bolje odlicni su a i da su zaboravljeni. |
|
 | |
Baš Čelik Black Art Lord

Posts: 775 Reputation: 2 Join date: 2009-09-11 Age: 20 Location: Šenkovec-Međimurje-Horvatska
 | Subject: Re: Angel Witch February 15th 2010, 3:07 pm | |
| Odličan bend ! Angel witch album uvjerljivo najbolji 1!! |
|
 | |
frozen.rainbow Black Art Lord

Posts: 603 Reputation: 3 Join date: 2010-03-23 Location: State of Grace
 | Subject: Re: Angel Witch April 17th 2010, 11:54 pm | |
| NBWOHM - najbolja stvar ikad koja je izašla iz UK... |
|
 | |
The Grave Dancer Blasphemy Apprentice

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:22 am | |
| Yo. Izdali su 3 full leght albuma.
Usput preporučam svima koji vole AW, nek poslušaju Blind Fury u tom bendu je na kratko bio vokal Kevin. Imaju sličan zvuk AW-u tako da bi vam se trebalo svidjet. |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 8:16 pm | |
| | The Grave Dancer wrote: | Yo. Izdali su 3 full leght albuma.
Usput preporučam svima koji vole AW, nek poslušaju Blind Fury u tom bendu je na kratko bio vokal Kevin. Imaju sličan zvuk AW-u tako da bi vam se trebalo svidjet. |
Blind Fury je imao postavu iz Satana, ako se ne varam... Isti stil sviranja, odlični su! |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 9:47 pm | |
| |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:01 pm | |
| | frozen.rainbow wrote: | | The Grave Dancer wrote: | Yo. Izdali su 3 full leght albuma.
Blind Fury je imao postavu iz Satana, ako se ne varam... Isti stil sviranja, odlični su! |
Ne varaš se, svi do jedanog su bili u Satanu. |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:10 pm | |
| Ma jašta, to je ono čuveno Satanovo preimenovanje ( zajebaše se tu ) i opet vratiše ime... Sluša li ti Live In The Act od Satana iz 2004. ? Ono je neki live album, nikad lošije... |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:13 pm | |
| Nisam, slušo sam Blitzkrieg in Holland i loš mi je. Uglavnom nisam ljubitelj live albuma, pogtovo starijih i manje poznatih bendova. Zadnji put kad sam slušao live je bio od Holocausta - Live (Hot cherry and wine) i zgadilo mi se koliko neke stvari loše zvuče. Tako da sam odustao od toga.  Poslušaj Holocaust, ako nisi. Studijske stvari zvuče odlično. |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:19 pm | |
| Slušala sam Holocaust i nisu mi sad nešto extra al' mogu proći onako kao nbwohm... Jedinu pjesmu njihovu koju bih mogla k'o himnu vrtiti je Heavy Metal Mania :-) No Mans Land mi nije neki album, a na taj live nisam naletila. Nisam ni ja pretjerani fan live albuma mada bih mogla pofino izdvojiti Touch of Evil od Judasa iz 2009. |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:21 pm | |
| Kad smo kod Holocausta i Heavy Metal Manie, pusti si pjesmu koja na Spirits Fly ide iza toga.  Death & Glory. Nisam ljubitelj live, al jedan od rijetkih šta prolazi je Scorpionsova Acustica, možda zato jer je akustičan i nema hrpe ljudi koji se deru samo refren a ostali dio pjesme mumljaju?!  |
|
 | |
Grave desecrator Black Art Lord

Posts: 731 Reputation: 7 Join date: 2010-02-14 Age: 24 Location: Hall in Tirol/Lukavac
 | Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:24 pm | |
| HOLOCAUST je meni jedan od losijih bendova koje sam cuo,ne znam sta ljudi vide u njima?? |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:26 pm | |
| Ne znam koliko su tebi loši, al znam da su uvelike unaprijedili razvoj prog. metala. Tvoj ukus, tvoja stvar.  |
|
 | |

| Subject: Re: Angel Witch April 20th 2010, 10:29 pm | |
| Haj baš ću provjeriti, a sad mi odlično leži solo album Davida Coverdale-a Into The Light... Kad ga ovako bolje preslušavam, nije nimalo odmakao od Whitesnake stila :-) Scorpionsi imaju svoje zlatne godine - 80te. Novi me album nije oduševio. Hahahah...Šta će jadni kad moraju mumljati  Pazi ovu obradu: http://www.youtube.com/user/220volt74#p/u/0/eOuQ-xVEqK8 Ovaj Adnan što pjeva, nevjerovatno podsjeća na Klausa... |
|
 | |
|